PINK FLOYD СА ПРОДАЛИ МУЗИКАТА СИ НА SONY MUSIC

Британската рок банда Pink Floyd е продала музикалния си каталог за 400 млн. долара.

Британската рок банда Pink Floyd е продала музикалния си каталог заедно с правата върху името и подобия на Sony Music за 400 млн. долара, съобщава FOX Business.

Източници са заявили за Variety, че легендарната рок банда е стигнала до споразумение след десетилетия на борба между членовете на групата. Според медията сделката включва само правата върху записаната музика, но не и върху авторството. Financial Times също съобщи за сключената сделка.

Според Variety Sony е похарчила над 1 млрд. долара за музикални каталози – от Bob Dylan до Bruce Springsteen.

От Pink Floyd не са отговорили веднага на искането за коментар от FOX Business.

Преговори за музикалния каталог на Pink Floyd се водят от години. Variety съобщи по-рано, че бандата е сключила сделка през 2022 г. за продажбата му срещу 500 млн. долара, но вътрешните битки в групата са провалили споразумението.

Коментарите на Roger Waters срещу Израел и Украйна и в подкрепа на Русия най-вече са затруднили приключването на сделката, посочва Variety.

През 2022 г. Pink Floyd представи първото си ново парче от близо 3 десетилетия, за да събере пари за Украйна. Hey Hey Rise Up включва членовете на банката David Gilmour и Nick Mason, както и украинския изпълнител Андрий Хлевнюк от групата BoomBox.

източник: Investitor.bg

МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕШ

ОЩЕ АКТУАЛНО

+ There are no comments

Add yours