ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, НИКОЛИНА ЧАКЪРДЪКОВА

Популярната и обичана народна певица Николина Чакърдъкова днес (4 септември) навършва 55г.

Николина Иванова Чакърдъкова е българска народна певица, изпълнителка на народни песни от Македонската фолклорна област. Родена е на 4 септември 1969 г. в град Гоце Делчев.

Николина Чакърдъкова се появява на професионална сцена за пръв път едва на четиринадесет годишна възраст. През 80-те се утвърждава като солистка в Неврокопския ансамбъл, с него пленява публиката в България, Западна Европа и Канада.

1987 г. е преломна в кариерата на народната певица, тя е поканена от проф. Кирил Стефанов да се присъедини към Държавния ансамбъл за народни песни и танци „Пирин“ – Благоевград. На 20 април 2005 година е обявена за почетен гражданин на Гоце Делчев за особен принос в популяризиране на фолклорното богатство на Гоцеделчевския регион чрез своите песни и творчество.

Зад гърба си Чакърдъкова има 9 студийни албума, 3 видеоалбума и 9 музикални спектакъла.

В концертните си изяви Николина Чакърдъкова пленява публиката, освен с магическия си глас и с атрактивното съчетание с хореографските постановки на Георги Хинов, както и с ефектните декори и красиви костюми, изработени от художника Васил Докев.

„Актуалните Новини – Music & Events“ пожелаваме на Николина Чакърдъкова да бъде здрава, успешна и да покорява сърцата на още и още многобройни почитатели.

МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕШ

ОЩЕ АКТУАЛНО

+ There are no comments

Add yours