ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ОРЛИН ГОРАНОВ

Днес (8 август) Орлин Горанов навършва 67г.

Орлин Александров Горанов е известен български поп, оперен певец и телевизионен водещ. От 80-те години на XX век той се утвърждава като един от най-успешните изпълнители на българската сцена. Роден е на 8 август 1957 г. в Берковица. Възпитаник е на хор „Бодра смяна“. Музикалната му дарба и великолепните гласови данни са открити от Стефан Диомов по време на военната му служба.
Едно от емблематичните му изпълнения е на песента „Светът е за двама“ по музика на Мария Нейкова и текст на Димитър Точев, а сред международните му награди, които получава в началото на 80-те години са: „Първа награда“ на „Шлагерфестивал“ в Дрезден, „Трета награда“ на „Интерталант“ в Прага, Голямата награда „Златният Орфей“ и др. През 80-те и 90-те години особено популярен е дуетът му с Кристина Димитрова.

Зад гърба си Горанов има шест 11 албума от които 5 дуетни заедно със Кристина Димитрова, както и десетки емблематични песни от които „Светът е за двама“, „Детски спомен“ (в дует с Кристина Димитрова), „Дихание“, „Мъжка песен“, „Тунел от самота“, „Мъжката любов“ и др.

Актуалните Новини – Music & Events му пожелаваме дълголетие, здраве и още много успехи на музикалната сцена.

МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕШ

ОЩЕ АКТУАЛНО

+ There are no comments

Add yours